top of page
Kimberly-HR-30.jpg

Mijn naam is Kimberly van den Boogaard en ik woon in Valkenswaard, Noord-Brabant (onder Eindhoven). Al mijn hele leven ben ik in de weer met dieren, zo ben ik in 2016 afgestudeerd aan de opleiding dierenverzorging met een specialisatie in honden gedrag.
Ik heb tijdens mijn opleiding drie maanden in Lapland gewoond en gewerkt met sledehonden. Dit was een geweldige ervaring om nooit te vergeten en ik heb heel veel geleerd over honden die leven in een roedel en het gedrag wat daarbij komt kijken.

In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Gelukkige Ruiter Academie als Ruitercoach, gespecialiseerd in gedragsproblemen bij paarden. Dit alles vanuit Natural Horsemanship, een methode die werkt vanuit een gezonde connectie tussen mens en dier.

Zo kocht ik begin 2019 mijn eerste ‘echte’ professionele camera. Ik ben altijd al wel in de weer geweest met fototoestellen maar naar mate ik ouder werd wilde ik mezelf graag verder ontwikkelen in de fotografie.  

Ondertussen ben ik alweer een aantal jaren actief als professioneel dieren/wildlife fotograaf en heb ik onwijs veel leuke, mooie en grappige dieren op de foto mogen zetten! Hier geniet ik onwijs van. Een ongedwongen sfeer, in een omgeving waar een dier zich op zijn gemak voelt, blij is en dit ook uitstraalt! 

Naast mijn huidige fotografie opdrachten ben ik vaak in de natuur te vinden, zo is mijn camera dan ook altijd bij me zodra ik de wandelschoenen heb aangetrokken. Mijn passie is het maken van unieke kunstwerken. Dit alles is uitgegroeid tot een enorme grote passie dat ik doe met veel liefde.

‘Herinneringen zijn voor even, maar de foto’s blijven altijd!’

 

Mijn foto's zijn gepubliceerd in: ZOOM magazine, Level-Up Magazine, Photography Week.

In 2022 ben ik 1e geworden bij een internationale fotowedstrijd. 

Nieuwsgierig geworden naar mijn werk? Neem dan meteen een kijkje in mijn portfolio!

bottom of page