98E05BA8-B96A-49E1-83DA-35FD38CDD6BB.JPG
56F78A17-2253-4118-AF1B-83CE9CEDC808.JPG

Mijn naam is Kimberly van den Boogaard en ik woon in Valkenswaard, Noord-Brabant (onder Eindhoven). Tijdens de middelbare school wist ik al dat ik een passie voelde voor dieren en daarom was het voor mij dan ook een logische keuze om aan de opleiding Dierenverzorging te gaan studeren. Deze heb ik in 2016 afgerond met een specialisatie in hondengedrag. Ik vind gedrag heel interessant: waarom reageert een dier op een bepaalde manier, waar zie je dit aan en wat zou je ermee kunnen om het gedrag te verbeteren? Ik heb tijdens mijn opleiding drie maanden in Lapland gewoond en gewerkt met sledehonden. Dit was een geweldige ervaring om nooit te vergeten en ik heb heel veel geleerd over honden die leven in een roedel en het gedrag wat daarbij komt kijken.

 

Naast honden ligt mijn hart ook bij paarden. Ik ben me verder gaan ontwikkelen met een studie aan de Gelukkige Ruiter Academie te Abcoude. In 2019 ben ik hier afgestudeerd als Ruiter Coach, gespecialiseerd in het coachen van ruiters met angst en gedragsproblemen bij paarden. Dit alles vanuit Natural Horsemanship, een methode die werkt vanuit een gezonde connectie tussen mens en dier. Natuurlijk heb ik ook een eigen paard, hij heet Chicco en is de alleeeeerliefste! Dat zegt iedereen natuurlijk van zijn eigen dier, maar geef ze eens ongelijk! ;)

Dat ik van dieren hou is wel duidelijk.. Toen ik een klein meisje was vond ik het al heel interessant om een beeld op een zo mooi mogelijke manier vast te leggen. Zo duurde het ook niet lang voordat ik mijn eerste camera kocht. Naar mate ik ouder werd wilde ik mezelf graag verder ontwikkelen in de fotografie. Ik kocht een spiegelreflex camera die ik helemaal wilde leren kennen. Hoe werkt alles, waar zit alles, welke invloed heeft wat waarop? Zo ging ik zelf uitzoeken hoe ik een mooie foto in elkaar kon zetten. Hierna heb ik nog een workshop gevolgd om me verder te ontwikkelen en mijn eigen stijl te vinden. Ik vind het zo mooi om een dier op een zo’n natuurlijk mogelijke manier vast te leggen zodat mensen achteraf zeggen ‘JA, dat is precies zoals ik hem/haar ken’. Een ongedwongen sfeer, in een omgeving waar een dier zich op zijn gemak voelt, blij is en dit ook uitstraalt.‘Herinneringen zijn voor even, maar de foto’s blijven altijd!’

Nieuwsgierig geworden naar mijn werk? Neem dan meteen een kijkje in mijn portfolio!